Jaki odkamieniacz Stalgast wybrać?

Płyn do odkamieniania 5 l — Stalgast

Odkamieniacz Stalgast o indeksie 648050 jest skutecznym środkiem do usuwania kamienia wapiennego z urządzeń mających kontakt z wodą, np.: warniki, piece konwekcyjno-parowe, zmywarki, zaparzacze, bemary i inne tego typu urządzenia gastronomiczne. Firma Stalgast idealnie dopasowała recepturę, która powoduje, że wapń jest wypłukiwany i dodatkowo nie osadza się ponownie. Płyn skuteczny jest już nawet w niskich temperaturach. Jego pojemność to 5 litrów, a Ph wynosi ~1. Odkamieniacz Stalgast uratuje Twoje sprzęty przed niepotrzebnym uszkodzeniem z powodu kamienia.

Płyn do czyszczenia układów spieniania mleka — Stalgast

Płyn do czyszczenia układów spieniania mleka wyprodukowany przez firmę Stalgast o numerze katalogowym 648200 jest o pojemności 1 litra. Jego działanie powoduje usunięcie osadów z mleka, jednocześnie nie wpływając na smak i zapach produktu. Stosuje się go do mycia zewnętrznych powierzchni urządzenia, a także posiada działanie odkamieniające tak jak odkamieniacz Stalgast. Płyn do czyszczenia układów spienienia w ekspresach kawowych Stalgast perfekcyjnie sprawdzi się w restauracjach, pubach, hotelach, kawiarniach, jak i wielu, wielu innych lokalach gastronomicznych, w których serwowana jest kawa z mlekiem, cappuccino, caffe latte, macchiato czy americano.

Profesjonalne artykuły higieniczne dla gastronomii — Gastromania.pl

Higiena w zakładzie gastronomicznym, kawiarni czy pubie jest bardzo ważna. Podczas pandemii koronawirusa warto zaopatrzyć swój lokal w preparaty impregnacyjne, profesjonalne akcesoria do sprzątania, akcesoria do sprzątania łazienek, środki czystości, urządzenia czyszczące, a także produkty i środki do ochrony zdrowia, jak np. jednorazowe rękawiczki czy maseczki. Obowiązkiem każdego właścicielki lub właściciela restauracji jest regularne dbanie o urządzenia, sprzęty, naczynia oraz meble, aby zachować sterylność i bezpieczeństwo. Dlatego warto zaopatrzyć się m.in. w odkamieniacz Stalgast lub płyn do czyszczenia układów spieniania mleka.